Kvadratmeter- och personalkostnader är de dyraste kostnader du har som e-handlare eller 3PL:are. En verksamhetsflytt kan lätt bli både smärtsam och kostsam. 90% av alla våra kunder har tvingats flytta minst en gång under de senaste åren. Tillväxten inom e-handel och 3PL är svår att jämföra med någon annan bransch. Att växa från ett år till ett annat med 300% är inte ovanligt. 

Dessa tillväxtresor är så klart roliga, men det är inte helt utan bekymmer. Här är några av de vanligaste: 

1. En flytt blir oundviklig

Det är ingen slump att det idag dyker upp nya logistikcenter på “löpande band”. På logistiskt smarta platser skapas hub efter hub längs europavägar och hamnar. Paketens resa har varit i åtanke när dessa områden skapats, men vem tänker på personalen? Hur enkelt är det för kvällsskiftet, som ofta består av studenter och som inte har tillgång till bil att ta sig till arbetet? Tillgången till flexibel personal avtar ofta ju längre bort från stadskärnan du kommer.

2. Du måste bygga ut

Att rodda med en utbyggnad mitt under din tillväxtresa är inte optimalt. Många gånger stöter du på patrull i form av markägare, kommun eller någon annan aktör som är utanför din kontroll.

3. Du outsourcar logistiken

Många e-handlare hamnar i en ohållbar situation. Antingen blir man expert på sin egen logistik, rekryterar och nördar ner sig för att utforska sina alternativ, eller så lägger man ut det på tredje part. Detta behöver inte vara något negativt, men ett möte med oss på e-motions skapar nya infallsvinklar på hur du kan behålla logistiken, utan att behöva bli expert. När vi tittar på våra kunders flöden och diskuterar lösningar skapas större förändringar till ett schysstare pris

4. Storskaliga robotlager

Den här typen av robotlager är en fantastisk lösning när det kommer till lagereffektivisering. En otroligt häftig produkt, minst sagt. Den är dock inte för alla verksamheter, och framförallt inte i alla skeden. För att hantera kraften från ett autolager krävs effektiv hantering runtomkring. Det hjälper vi dig med. 

 

Vår spaning är att de lönsammaste e-handlarna väljer att satsa på automationslösningar som gör maximal nytta för den nedlagda investeringen. På så sätt undviker de problematiken vi gått igenom ovan. Alla våra produkter är utvecklade för att skapa riktigt bra ROI och optimala flöden hos e-handlare och 3PL:are. 

Ett bra exempel på detta är vår Stacker/Destacker som utvecklats för att skapa en bättre process i dina befintliga lokaler.  Här har vi valt att utnyttja höjden i din lokal. 

Vill du veta mer om hur din verksamhet kan bli effektivare med automation? Boka en demo med mig, Jeff!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *