Lagrets polis
Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Jeff Ström

Lagrets alldeles egna polis

Hos flertalet av våra kunder hör vi allt oftare problematik kopplat till stölder och bedrägerier. Enligt artikeln publicerad av Jönköpings Posten (läs mer här) har man, via kopplingar till gängkriminella kretsar, lyckats strategiskt placera ut folk ”på insidan” av e-handelslager. Detta öppnar, tyvärr, upp en ocean av möjligheter för den med kriminella intentioner.

Det blir först vid inventeringen av padelracken, eller märkeskläderna, man blir varse om att något inte stämmer. Och då är det redan för sent. Skadan är skedd, och trots eventuella misstankar krävs det bra mycket bevis innan man vågar ge sig på att peka ut någon som skyldig. Framför allt när delar av personalen är inhyrd och du har sämre koll på vilka som rör sig på golvet dagligen. Dessa kostnader för svinn som kan uppnå extrema höjder innan man lyckas råda bot på problemet.

Lagrets polis - DWS

En billig försäkring?

Denna typ av situation är perfekt att kunna peka på när man vanligtvis mottar svar som: ”Men-vad-ska-vi-med-all-masterdata-till?”.

Genom att upprätthålla en uppdaterad och fräsch masterdata finns möjligheten att kontrollväga varje utgående kolli, och stämma av så vikten matchar börvärdet av de summerade artiklarnas data.
Att preventivt kunna motarbeta stölder och direkt få en flagga när exempelvis ett par vantar passerar DWS och värdet säger tre och ett halvt kilo. Då vet vi att något är fel och paketet går till rejekten för en extra check.

För utökad kontroll finns möjligheterna att såväl fotografera varje order, såväl innan- som efter förslutning, för ytterligare kunna hjälpa kundtjänst bli mer effektiva och framstå som än proffsigare.

Lagrets polis - e-motions

”Vill man stjäla så finns det alltid ett sätt”

Man vill tro att genom forcerande scanningar hos WMS bör räcka, men det finns idag inget som hindrar dig från att skanna A men plocka B. Plus fyra av C.

Att som sista anhalt göra kontrollvägningen är det absolut mest effektiva sättet att säkerställa att rätt saker ligger i rätt order.

Lagrets polis | e-motions

”Men man skulle ju kunna lägga i saker efter DWS”?

Absolut. Men i stället för att bli ”kreativ” i en mörk hyllgång uppe på en entresol i byggnadens ena hörn ska man nu:

  • Klättra/Öppna en bur

  • Öppna paketet igen, helst utan att lämna några spår

  • Fylla kollit med fler prylar (bör ej finnas utrymme om rätt emballage använts)

  • Försluta och återplacera kollit i buren

    Lyckas man med allt detta, utan att bli upptäckt, så är jag förste man att applådera.

Skribent
Key Account Manager

Jeff Ström

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!