Pressmeddelande Snusbolaget
Publicerad:

E-motions fortsätter som Snusbolagets automationsleverantör för lager

Stockholm-baserade Snusbolaget, som ägs av Haypp Group AB, har valt e-motions Europe AB som sin leverantör av automationslösningar.

Under 2021 levererade e-motions en anläggning till Haypp i Oslo, där under namnet Snushjem. Nu har e-motions den stora glädjen att åter igen få förtroendet. Nu till Snusbolaget i Stockholm. Under Q3 kommer de leverera en splitter ny anläggning innehållandes plock, pack, sortering samt bildverifiering av plockade ordrar.

Pressmeddelande Snusbolaget | e-motions

Snusbolaget, fint som snus

År 2009 startade Henrik Nordström och Linus Liljegren Snusbolaget från en källare i södra Stockholm, när de bara var 19 år gamla. Idag efter fjorton år, har företaget bytt namn till Haypp och finns sen 2021 på börsen.

Med sina elva e-handelsvarumärken och verksamhet i åtta länder är Snusbolaget ett viktigt företag inom branschen. Sverige är den största marknaden för Haypp, medan Norge kommer på en andra plats. Nu förväntas en stor tillväxt i USA då Hayyp intar den marknaden.

”Vi har nu valt att ta nästa steg med e-motions och bygger ny automation i vårt Stockholmslager som även hanterar Europa-ordrar. Det blir en ännu mer avancerad anläggning än den vi gjorde tillsammans i Norge. Mer modern teknik, smartare lösningar och högre effektivitet. E-motions har visat sig vara den partner som vi behöver genom att vara lösningsorienterade och framförallt snabba och flexibla som krävs i vår globala tillväxtresa.”

Jenny Mitts, Chief Logistics Officer HAYPP GROUP
Pressmeddelande Snusbolaget och e-motions

4000 kvm av logistikdrömmar

e-motions har nu alltså gått in i rollen som totalpartner för all automation i även den svenska logistiken för Haypp Group AB.

Genom att erbjuda effektiva lösningar för plockning, packning och sortering, förväntas orderhanteringen förbättras och möjliggöra för fortsatt lönsam tillväxt internationellt. Den integrerade automationen är utrustad med flera inbyggda kontroller som syftar till att förbättra både kvaliteten och kapaciteten för Snusbolaget. Lagerlokalen ligger i Haninge utanför Stockholm och är på 4000 kvm.

"Det är en stor kvalitetsstämpel för oss som bolag att Haypp, som är en av Sveriges största e-handlare, väljer att jobba med oss ännu en gång. Det är kunder som Haypp Group som driver oss och vår utveckling framåt!"

Nils Brunke, CEO e-motions Europe AB

Om e-motions Europe AB

e-motions Europe AB ställde 2018 om sin verksamhet från industriell automation till att vara 100% riktad mot e-handel.

Ett entreprenörsdrivet logistikautomationsbolag med bas i Tenhult, strax utanför Jönköping. 2022 hade de en omsättning på drygt 163 miljoner och blev även Gasellföretag.

Läs mer
Pressmeddelande Snusbolaget | e-motions Europe AB

Om Haypp Group

Haypp Group startade 2009. De har idag 145 anställda, de flesta i Sverige men också USA, Norge, Spanien med flera.

2022 hade de en omsättning på drygt 2,6 miljarder och betjänade mer än 790 000 aktiva kunder. Målet för koncernen är att få personer som använder tobaksprodukter som är mer skadliga, speciellt cigaretter, att byta till säkrare alternativ.

Se deras webshopar: Snusbolaget.seHaypp.com/se, Nettotobak.com och Snusnetto.se

Läs mer

För ytterligare information

e.motions Europe AB
Nils Brunke, VD, 073-501 11 920, nils.brunke@e-motions.se

HAYPP GROUP AB
Jenny Mitts, Chief Logistics Officer, 070-584 36 96, jenny.mitts@hayppgroup.com

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!