Jordklok | e-motions
Referenser

Jordklok

Jordklok och e-motions

Jordklok startade sin e-handel 2007 och hjälper oss konsumenter skapa en mer hållbar livsstil. Med deras e-handel erbjuder de ett brett utbud av ekologiska livsmedel, hållbara hushållsartiklar och ekologiska hudvård- och skönhetsprodukter.

Ett schysst utbud helt enkelt, både för dig och miljön. Vi på e-motions fick den stora äran att ta deras logistik till en ny nivå.

Besök Jordklok
Kundcase
Jordklok | e-motions 2023

Vår resa med Jordklok

Vi kom i kontakt med Jordklok i mitten på 2021 när man själva insett att väggarna i det hyperlokala lagret i Bromma kröp allt närmre. Behovet av en flytt till större lokaler var ett faktum och därmed utvärderade man även möjligheter till en uppgradering i såväl mjukvara (WMS) som eventuella automationslösningar. 

Efter finnandet av en ny adress, strax söder om Stockholm, landade lösningen i ett öppet back/bin-system med tillhörande rullbanor och logik via RFID. Ett rigoröst arbete med att samla master-data på samtliga produkter ligger till grund för flödets lösning.  

50%

Vi halverade Jordkloks personalkostnader

Plockbackar indelade i olika stora facklösningar knyts samman via en rad volymanpassade order från WMS. Efter att operatören plockat sina 1-10 order ställs backen tillbaka på rullbanan. Via RFID-läsare ruttstyr backen till mest lämpliga packstation där backens data triggar funktioner så som utskrift av fraktsedlar. Efter att operatören packat sin försändelse, skjuter hen ned paketet i hålet i bordet som sedan för paketet mot automatisk sortering. 
 
Tack vare kombinationen av ett nytt WMS, tillsammans med vår automation, har kunden halverat sitt behov av FTE (Full Time Equivalent = Heltidstjänster) och man har kraftigt förflyttat sin övre gräns för hur många order man kan hantera/dag.

Automation i anläggning

Kontakt

Är du nyfiken på hur en optimal logistik ser ut för er? Bolla med Jeff och ta ett förutsättningslöst möte.

Key Account Manager

Jeff Ström

Kundcase

Se fler referenser

Lyssna inte på oss, lyssna på våra kunder. Vi har hjälpt flera e-handlare och 3PL:are med deras anläggningar.

Referenser
 • Maxgamings lager

  Gänget i Upplands Väsby, Maxgaming erbjuder ett stort utbud av produkter för alla typer av gamers. Allt från stationära och bärbara datorer till spelkonsoler, datorspel och tillbehör. Allt du behöver för en maximal gamingupplevelse. De erbjuder också ett stort sortiment av spel. På Maxgaming hittar du en online-butik, ett dedikerat kundservice-team och ett fysiskt showroom samt butik i Upplands Väsby.

 • DreamLogistics och e-motions

  Shelfless skapar logistikflöden och lösningar för e-handlare och distributörer, nationellt och globalt. En sann 3PL-aktör med andra ord. Och vilken resa de har gjort. De startade lite smått 2006 och 2008 gick startskottet på riktigt.

 • Almroths grundades 1930 i Norrköping och började som transport- och flyttfirma. Idag är de ett brett logistikföretag som idag är specialiserade inom spedition-, service-, lager- och transporttjänster. Något de blivit väldigt stora på de senaste åren är tredjepartslogistik för e-handlare.

 • Purefun Group är moderbolaget som äger en grupp av e-handlare som exempelvis Vuxen, BlushMe/WooMe, Kondomeriet, Doggie, Kalaslagret och DOG Revolution. De erbjuder allt inom fest, njutning och produkter för så väl människan som djuren.

 • Teknikproffset

  Teknikproffset tar dina teknikbehov till en nivå du inte visste fanns. De erbjuder hemelektronik och tillbehör i deras e-handel där de levererar till hela Norden.

 • Expresspack

  Expresspack Sweden AB är placerade i Borås och erbjuder tredjepartslogistik för de som önskar att outsourca sin lagerhantering. De jobbar idag med massor av e-handlare i flera olika branscher.

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!