Referenser

Purefun group

Purefun Group är moderbolaget som äger en grupp av e-handlare som exempelvis Vuxen, BlushMe/WooMe, Kondomeriet, Doggie, Kalaslagret och DOG Revolution. De erbjuder allt inom fest, njutning och produkter för så väl människan som djuren.

Idag huserar Purefun Group i 5500 kvm stor lagerlokal i Torup. Vi på e-motions fick äran att vara med när de skulle automatisera sin nya anläggning.

Besök PureFun
Kundcase

PureFun, som numera är börsnoterat med en uppsjö av e-handelssiter, kom vi i kontakt med lagom när det planerades att lämna de lokaler i Genevad man funnits i tidigare, till förmån av betydligt större yta i Torup. e-motions kom in ganska sent i caset där PureFun ämnade inte bara ämnade att byta lokaler, utan även implementera både nytt WMS och lagerautomation.

Likt den filosofi som genomsyrar bolaget började vi med att analysera data för försäljningsmönster, lageromsättningshastigheter och framför allt ABC-analys över bolagets SKUer.

Slutsatsen av den dataanalys som genomfördes pekade på en lösning där man automatiserar såväl pack som sortering men också att det inte fanns någon vits med att automatisera plocket för samtliga produkter. Av de 16,000 aktiva artiklar syntes det tydligt att drygt 400 av dem stod för +80% av omsättningen.

Den kompletta lösningen som presenterades, och såldes, var drygt hälften av det som tidigare legat på bordet. PureFun var även först ut med att investera i e-motions egenutvecklade packmaskiner.

Läs mer om caset här

Automation i anläggning

Kontakt

Är du nyfiken på hur vi kan ta din logistik och e-handel till nästa nivå? Ta kontakt med Jeff så guidar han dig vidare.

Key Account Manager

Jeff Ström

Kundcase

Se fler referenser

Lyssna inte på oss, lyssna på våra kunder. Vi har hjälpt flera e-handlare och 3PL:are med deras anläggningar.

Referenser
 • Maxgamings lager

  Gänget i Upplands Väsby, Maxgaming erbjuder ett stort utbud av produkter för alla typer av gamers. Allt från stationära och bärbara datorer till spelkonsoler, datorspel och tillbehör. Allt du behöver för en maximal gamingupplevelse. De erbjuder också ett stort sortiment av spel. På Maxgaming hittar du en online-butik, ett dedikerat kundservice-team och ett fysiskt showroom samt butik i Upplands Väsby.

 • DreamLogistics och e-motions

  Shelfless skapar logistikflöden och lösningar för e-handlare och distributörer, nationellt och globalt. En sann 3PL-aktör med andra ord. Och vilken resa de har gjort. De startade lite smått 2006 och 2008 gick startskottet på riktigt.

 • Almroths grundades 1930 i Norrköping och började som transport- och flyttfirma. Idag är de ett brett logistikföretag som idag är specialiserade inom spedition-, service-, lager- och transporttjänster. Något de blivit väldigt stora på de senaste åren är tredjepartslogistik för e-handlare.

 • Teknikproffset

  Teknikproffset tar dina teknikbehov till en nivå du inte visste fanns. De erbjuder hemelektronik och tillbehör i deras e-handel där de levererar till hela Norden.

 • Expresspack

  Expresspack Sweden AB är placerade i Borås och erbjuder tredjepartslogistik för de som önskar att outsourca sin lagerhantering. De jobbar idag med massor av e-handlare i flera olika branscher.

 • 360 Logistics

  360 Logistics grundades 2017 av Gustav Jebsen och idag är de hela 25 anställda. De har 5000 kvm lageryta och 15 000 Autostore-lådor. 360 Logistics är en teknologidriven tredjepartslogistikleverantör (3PL) i Norge som fokuserar på näthandels- och retailbranschen.

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!