Maxgamings lager
Referenser

Maxgaming

Gänget i Upplands Väsby, Maxgaming erbjuder ett stort utbud av produkter för alla typer av gamers. Allt från stationära och bärbara datorer till spelkonsoler, datorspel och tillbehör. Allt du behöver för en maximal gamingupplevelse. De erbjuder också ett stort sortiment av spel. På Maxgaming hittar du en online-butik, ett dedikerat kundservice-team och ett fysiskt showroom samt butik i Upplands Väsby.

Vi kom i kontakt med Maxgaming i början av 2021 när man undersökte möjligheterna att ta första steget in i automation. Från att utvärdera simplare lösningar, så som att vi transportsystem förflytta paket från A till B för att sorteras manuellt, till att få hela processen gjort automatiskt. 

Kundcase
Maxgamings lager

Automationsresan med Maxgaming

Lösningen vi slutligen tillsammans landade i var en automatisk sortering som sköt av e-motions DWS med tillhörande två stycken modullära sorteringmoduler och bandtransportörer.

Värdet av att fånga upp data kring varje enskild försändelse (vikt, volym, tidpunkter etc) och på ett enkelt sätt göra informationen sökbar i befintligt WMS, ger Maxgaming en enorm kontroll över sin process. Oavsett om det rör kundtjänstfrågor eller fraktförhandlingar med sina speditörer. 

Skalbarheten i hårdvaran innebär att en utbyggnation aldrig blir till ett större projekt. Nyligen så har man valt att bygga ut sin sortering med ytterligare en modul (fyra nya sorteringspunkter) eftersom behovet förändrats från den dagen vi först bekantade oss med varandra.

 • Maxgaming Stockholm
 • Maxgaming | e-motion

Automation i anläggning

Kontakt

Är du nyfiken att få en anläggning likt Maxgaming och hur den kan se ut för er? Kontakta Jeff!

Key Account Manager

Jeff Ström

Kundcase

Se fler referenser

Lyssna inte på oss, lyssna på våra kunder. Vi har hjälpt flera e-handlare och 3PL:are med deras anläggningar.

Referenser
 • DreamLogistics och e-motions

  Shelfless skapar logistikflöden och lösningar för e-handlare och distributörer, nationellt och globalt. En sann 3PL-aktör med andra ord. Och vilken resa de har gjort. De startade lite smått 2006 och 2008 gick startskottet på riktigt.

 • Almroths grundades 1930 i Norrköping och började som transport- och flyttfirma. Idag är de ett brett logistikföretag som idag är specialiserade inom spedition-, service-, lager- och transporttjänster. Något de blivit väldigt stora på de senaste åren är tredjepartslogistik för e-handlare.

 • Purefun Group är moderbolaget som äger en grupp av e-handlare som exempelvis Vuxen, BlushMe/WooMe, Kondomeriet, Doggie, Kalaslagret och DOG Revolution. De erbjuder allt inom fest, njutning och produkter för så väl människan som djuren.

 • Teknikproffset

  Teknikproffset tar dina teknikbehov till en nivå du inte visste fanns. De erbjuder hemelektronik och tillbehör i deras e-handel där de levererar till hela Norden.

 • Expresspack

  Expresspack Sweden AB är placerade i Borås och erbjuder tredjepartslogistik för de som önskar att outsourca sin lagerhantering. De jobbar idag med massor av e-handlare i flera olika branscher.

 • Jordklok | e-motions

  Jordklok startade sin e-handel 2007 och hjälper oss konsumenter skapa en mer hållbar livsstil. Med deras e-handel erbjuder de ett brett utbud av ekologiska livsmedel, hållbara hushållsartiklar och ekologiska hudvård- och skönhetsprodukter.

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!