TURA Scandinavia
Referenser

TURA Scandinavia

TURA Scandinavia och e-motions

TURA Scandinavia är en ledande distributör av konsumentelektronik. Utöver hemelektronik har de dessutom ett stort sortiment av professionella produkter inom foto, video och grafik.

De levererar produkter primärt till Danmark, Norge, Sverige och Finland. Företaget grundades redan 1976 och har sedan dess växt med flera kunder och inte minst logistiken där vi fått vara med och utveckla flödet.

Besök TURA
Kundcase

Lönsamt med automation i logistiken

TURA är enligt oss ett föredöme när det gäller automation och logistik. De valde att göra investeringar i automation tidigt, och har fått goda resultat i form av lönsam tillväxt som följd.

Vi på e-motions kom in i bilden under 2019, då TURA blev vår första kund för automatisk paketsortering. Sorteringsanläggningen har kapacitet för 3 500 paket/timmen och består av rullbanesystem, vårt DWS-hus där de färdigpackade paketen passerar för scanning, vägning och dimensionering. Därefter sorteras paketen ut i vår modulbyggda sorteringsdel.

Det var en viktig pusselbit. Smidig paketsortering är A och O när e-handelsdelen växer. För oss var det också viktigt att välja en lokal aktör, det underlättar när man talar samma språk. Alternativet hade varit att köpa av en stor aktör i Europa.

Pär Eriksson, delägare och IT/logistik-ansvarig på TURA om samarbetet till Dagens Logistik under hösten 2020.
TURA Scandinavia | e-motions

Automation i projekt

Kontakt

Är du nyfiken på hur vi kan ta din logistik till en ny nivå? Kontakta mig, Jeff så tar vi ett förutsättninglöst möte.

Key Account Manager

Jeff Ström

Kundcase

Se fler referenser

Lyssna inte på oss, lyssna på våra kunder. Vi har hjälpt flera e-handlare och 3PL:are med deras anläggningar.

Referenser
 • Maxgamings lager

  Gänget i Upplands Väsby, Maxgaming erbjuder ett stort utbud av produkter för alla typer av gamers. Allt från stationära och bärbara datorer till spelkonsoler, datorspel och tillbehör. Allt du behöver för en maximal gamingupplevelse. De erbjuder också ett stort sortiment av spel. På Maxgaming hittar du en online-butik, ett dedikerat kundservice-team och ett fysiskt showroom samt butik i Upplands Väsby.

 • DreamLogistics och e-motions

  Shelfless skapar logistikflöden och lösningar för e-handlare och distributörer, nationellt och globalt. En sann 3PL-aktör med andra ord. Och vilken resa de har gjort. De startade lite smått 2006 och 2008 gick startskottet på riktigt.

 • Almroths grundades 1930 i Norrköping och började som transport- och flyttfirma. Idag är de ett brett logistikföretag som idag är specialiserade inom spedition-, service-, lager- och transporttjänster. Något de blivit väldigt stora på de senaste åren är tredjepartslogistik för e-handlare.

 • Purefun Group är moderbolaget som äger en grupp av e-handlare som exempelvis Vuxen, BlushMe/WooMe, Kondomeriet, Doggie, Kalaslagret och DOG Revolution. De erbjuder allt inom fest, njutning och produkter för så väl människan som djuren.

 • Teknikproffset

  Teknikproffset tar dina teknikbehov till en nivå du inte visste fanns. De erbjuder hemelektronik och tillbehör i deras e-handel där de levererar till hela Norden.

 • Expresspack

  Expresspack Sweden AB är placerade i Borås och erbjuder tredjepartslogistik för de som önskar att outsourca sin lagerhantering. De jobbar idag med massor av e-handlare i flera olika branscher.

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!