Snushjem Haypp | e-motions
Referenser

Snushjem Haypp

Snushjem Haypp har köpt automation från e-motions

HAYPP är en koncern av olika bolag som har som mål att leda den globala transformationen att få rökare att välja mer hälsosamma alternativ. Ett exempel är det vita nikotinfria snusets frammarsch som alternativ till det klassiska tobaksnuset. De har nu tio e-handelsvarumärken och finns i hela sju länder.

Snushjem är deras site i Oslo, Norge och är din one-stop-shop för allt snus. Snushjem har ett brett sortiment av de mest populära varumärkena, allt för att matcha varje kunds behov.

Besök Snushjem
Kundcase
Snushjem Haypp

Vår resa med Snushjem och Haypp

När Covid lamslog vårt samhälle, och länder stängde sina gränser, kunde det mycket populära svenska snuset inte längre kunde köpas av norrmän till en rimlig peng på andra sidan Svinösund. Istället sköt volymerna för näthandeln i taket och Haypp tillsatte en upphandling om ett norskt lager centralt beläget i Oslo. 

Efter att ha lyssnat in mycket av de problem och flaskhalsar man upplevde på sin svenska site kunde e-motions slutligen presentera ett koncept som var både skalbart och litet nog att kunna bedrivas centralt. 
 
Förutom de nya packmaskinerna som mer eller mindre togs fram specifikt åt kunden stoltserade vi även med vår lösning för att maximera antalet plockbackar. Genom att stapla och avstapla (stacker/de-stacker) kunde vi presentera en lösning på 9,6 meter rullbana som i en mer traditionell lösning hade krävt hundratals. På en total yta under 200 m² arbetar idag ca 5 personer på det norska lagret som skickar ut många tusentals order varje dag. 
 
Genom ett cirkulärt backflöde, ett högeffektivt plock med två integrerade packmaskiner, och en automatisk sortering når man nivåer få andra aktörer hade gjort manuellt med en kvadrupel uppsättningen FTE till trots. 

Läs mer om caset här

Automation i anläggning

Kontakt

Är du intresserad på hur vi kan hjälpa dig med din logistik? Kontakta Jeff!

Key Account Manager

Jeff Ström

Kundcase

Se fler referenser

Lyssna inte på oss, lyssna på våra kunder. Vi har hjälpt flera e-handlare och 3PL:are med deras anläggningar.

Referenser
 • Maxgamings lager

  Gänget i Upplands Väsby, Maxgaming erbjuder ett stort utbud av produkter för alla typer av gamers. Allt från stationära och bärbara datorer till spelkonsoler, datorspel och tillbehör. Allt du behöver för en maximal gamingupplevelse. De erbjuder också ett stort sortiment av spel. På Maxgaming hittar du en online-butik, ett dedikerat kundservice-team och ett fysiskt showroom samt butik i Upplands Väsby.

 • DreamLogistics och e-motions

  Shelfless skapar logistikflöden och lösningar för e-handlare och distributörer, nationellt och globalt. En sann 3PL-aktör med andra ord. Och vilken resa de har gjort. De startade lite smått 2006 och 2008 gick startskottet på riktigt.

 • Almroths grundades 1930 i Norrköping och började som transport- och flyttfirma. Idag är de ett brett logistikföretag som idag är specialiserade inom spedition-, service-, lager- och transporttjänster. Något de blivit väldigt stora på de senaste åren är tredjepartslogistik för e-handlare.

 • Purefun Group är moderbolaget som äger en grupp av e-handlare som exempelvis Vuxen, BlushMe/WooMe, Kondomeriet, Doggie, Kalaslagret och DOG Revolution. De erbjuder allt inom fest, njutning och produkter för så väl människan som djuren.

 • Teknikproffset

  Teknikproffset tar dina teknikbehov till en nivå du inte visste fanns. De erbjuder hemelektronik och tillbehör i deras e-handel där de levererar till hela Norden.

 • Expresspack

  Expresspack Sweden AB är placerade i Borås och erbjuder tredjepartslogistik för de som önskar att outsourca sin lagerhantering. De jobbar idag med massor av e-handlare i flera olika branscher.

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!