Pressmeddelande | Apoteka | e-motions Europe AB
Publicerad:
Skribent: Elin Wennstig

e-motions Europe AB levererar innovativ automationslösning till danska Apoteka

e-motions Europe AB är stolta över att tillkännage ett spännande partnerskap med Apoteka, infrastrukturleverantören till Danmarks största onlineapotek.

Ett nära samarbete med konsulten Marcus Ramstrand från Ramstrand Logistics, tidigare erfaren från bland annat svenska MEDS.se, var avgörande för projektet. e-motions kommer att leverera en komplett automationslösning för Apotekas nya anläggning på över 5 000 m2 utanför Köpenhamn.

För att kunna möta den förutspådda kraftiga tillväxten inom "online-pharmacy" i Danmark, krävdes nya lokaler med en ny automationslösning. Business caset ligger till stor del i packautomationen, och valet föll på Sealed Air och deras iPack (tidigare B+ Equipment). Två olika "foot prints" kommer att resas för att uppfylla Apotekas specifika behov.

För ytterligare optimering av processen adderas ett högfrekvensplock i e-motions Pick to light-lösning, som kommer att användas för delar av sortimentet. Utöver det återfinns kontrollvägningspunkter och kamerastationer integrerat för att garantera högsta möjliga precision och kvalitet i leveranserna. Efter att lådorna luftoptimerats, förslutits och etiketterats kommer processen att avslutas med en automatisk sortering via e-motions DWS (Dimension Weighing Scanning).

"e-motions var den naturliga automationspartnern för Apoteka i vår fortsatta resa för att förbättra tillgängligheten och distributionen av apoteksprodukter och tjänster i Danmark. De har en mycket flexibel och lösningsorienterad inställning och vi ser fram emot den fortsatta resan med e-motions."

– Martin Glesner, CEO Apoteka

e-motions går in i Danmark

Denna leverans markerar en viktig milstolpe för e-motions då företaget gör sin entré på den danska marknaden och samtidigt utökar sin portfölj med en helt ny typ av automationslösning inom en ny bransch.

"Vårt samarbete med Apoteka representerar en milstolpe för e-motions Europe AB. Vi är stolta över att vår lösning lägger tyngdpunkten på mjukvarusidan, vilket vi tror är en avgörande komponent för framgångsrika automationsprojekt. Det ger oss möjlighet att skräddarsy och anpassa lösningen efter Apotekas specifika krav och framtida behov. Vi ser med stort intresse fram emot att följa med på denna resa och kontinuerligt lära oss och utvecklas tillsammans med Apoteka."

- Nils Brunke, CEO e-motions Europe AB

Två steg av leverans

e-motions kommer att leverera anläggningen i två steg, där den första delen överlämnas före den kommande peaken. Den andra delen av leveransen är planerad att äga rum efter årsskiftet 23/24.

Om e-motions Europe AB
e-motions Europe AB är ett ledande företag inom automationslösningar med en passion för att hjälpa företag automatisera sina verksamhetsprocesser. Med många års erfarenhet inom branschen erbjuder e-motions Europe AB innovativa och skräddarsydda lösningar som syftar till att öka effektiviteten och konkurrenskraften för sina kunder.

 

Om Apoteka
Apoteka är en ledande aktör inom apoteksbranschen i Danmark. Deras fokus ligger på att förbättra tillgänglighet och distribution av apoteksprodukter och tjänster. Apotekas strävar efter högkvalitativ service och innovativa lösningar för deras kunder. Deras vision är att vara branschledande och genom sin digitala plattform skapa framtidens apotek. Besök Apoteka för mer information: https://apoteka.dk/


För ytterligare information och pressförfrågningar, vänligen kontakta:

e-motions Europe AB
Nils Brunke, CEO
nils.brunke@e-motions.se

Apoteka
Martin Glesner, CEO
mgl@apoteka.dk

Se fler nyheter från e-motions

Insight

Vi finns här för Dig

Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig vidare. Tack för att du kontaktar oss!